İÜ Besyo Öğrencileri Terimle Buluştu

İstanbul Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Y.O öğrencileri Yüksekokulun Hocası ve Galatasaray’ın başarılı Teknik Adamı Fatih TERİM ile bu defa Florya Metin Oktay Tesislerinde bir araya geldiler.

14 Mart 2012 00:55
font boyutu küçülsün büyüsün

Spor Yöneticiliği ve Antrenörlük Eğitimi Bölümü öğrencilerinden oluşan grup önce bir süre Galatasaray antrenmanını takip etti. İdman sırasında yönetici Abdurrahim ALBAYRAK ile sohbet etme imkanı yakalayan öğrencilerimiz sporun güncel sorunları konusunda yönetici gözü ile bilgi aldılar. Antrenmanın ardından tesisleri inceleyen, antrenman sahaları ve kamp alanını da gezen öğrencilerimiz, Başkan Yardımcısı Adnan ÖZTÜRK ve Yönetici Mehmet CİBARA'nın yakın ilgisi ile Yönetim Kurulu toplantılarının da yapıldığı odada misafir edildiler. Bir süre Galatasaray'ın ve Türk Futbolunun efsanevi yıldızlarından Tugay KERİMOĞLU ile farklı ülkelerle Türkiye'deki idari ve sportif organizasyonlar arasındaki farklar konusunda konuşan öğrencilerimiz sonrasında Fatih TERİM ile birlikte öğle yemeği yediler. Yemeğin ardından yaklaşık 2 saat süre ile Başarılı Antrenör ile birlikte olan grubumuz, hocanın yaşam tecrübelerini, idari ve sportif görüşlerini dinleyerek, hocanın onların konu ile ilgili vizyonlarını öğrenmek için sorduğu soruları cevapladılar. Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan TERİM, hedefe yönelik çalışma ve vizyon koymanın gerekliliğinden bahsetti.

Sarı –  Kırmızılı camiada üçüncü dönemini geçiren ve BESYO'da Uzmanlık eğitiminde öğretim elemanı olarak görev alan TERİM, öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada, "Ülkemizde spor adına gurur verici gelişmeler yaşanıyor, Türkiye son yıllarda dünyada yükselen bilim ülkeleri arasında yerini almakta. Bu da tabi ki sizler gibi araştıran, konusunda eğitim gören gençler sayesinde gerçekleşiyor. Bizlere düşen görev de, gençlerin önünü açarak, potansiyellerini ortaya çıkaracak çalışma alanlarını onlara sunabilmektir." dedi. Başarılı teknik adam ayrıca, bir ülkenin gerçek zenginliğinin, insan potansiyelinin içinde saklı olduğunu söyleyerek, elde edilen başarıları ileri taşıyacakların, gençlerimiz olduğunu dile getirdi.

İstanbul Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğrencileri kendilerine vakit ayıran ve değerli bilgiler vererek tecrübelerini aktaran tecrübeli çalıştırıcıya başarı temennileri ile birlikte teşekkürlerini sunarak tesislerden ayrıldılar.

Bu haber 4,706 defa okundu.

Yorum ekleYorum ekle

Yorumlar (1)
  • İrem Şahin / 15 Mart 2012 01:36

Mükemmel

Bize bu imkanı sağlayan herkese sonsuz teşekkürler ... Hayal gibi birgündü.

SİTE İÇİ ARAMA

En Çok Okunanlar